0
dss 0
0 0,00€
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.
Europacupfinale: Italië won het finalekampioenschap
12 Jul

Europacupfinale: Italië won het finalekampioenschap

De finale van de Europa Cup kwam tot een einde. Italië en Engeland stonden binnen 120 minuten op 1-1. De twee ploegen die geen vooruitgang boekten in de verlengingen sleepten de wedstrijd in een brute strafschoppenserie. Uiteindelijk won Italië de strafschoppenserie met 3-2. De stand was 4-3 om de Europa Cup te winnen. Engeland heeft het kampioenschap 55 jaar op rij niet gewonnen. De Italiaanse doelman droeg zijn Euro 2020 Italië voetbaltenue om zijn beste speler te ontvangen en Ronaldo won de gouden schoenen zoals hij wilde.

Voor de opening van de Europa Cup was Italië niet de favoriet om het kampioenschap te winnen, maar ze wonnen 3 wedstrijden in de groepsfase en drongen met succes door naar de top 16. Daarna versloegen ze nauwelijks Oostenrijk, de top 4 versloeg België, de 's werelds nummer één, en uiteindelijk concurreerde met Engeland voor het laatste kampioenschap. Om met 4-3 te winnen, genoten ze naar hartelust van hun overwinning. In deze Europa Cup speelde de 22-jarige doelman Donnarumma van Italië zeer stabiel en begeleidde Italië helemaal naar de finale. Tegenover Engeland vertrouwde Donnarumma nog steeds op zijn stabiele kwaliteit om met succes twee doelpunten te redden in de penaltyreeks, waardoor Italië voor het eerst in 53 jaar de beker won.

In deze Europacup is de opstelling van Engeland de eerste plaats waard. In dit spel kregen ze ook een droomstart. Luke Shaw hielp Engeland aan de leiding in de eerste minuut en 57 seconden van de eerste helft, maar slaagde er uiteindelijk niet in om het voordeel vast te houden, wetende dat er geen doorbraak was in de verlengingen, Rashford en Sancho droegen Euro 2020 Engeland voetbaltenue in de strafschoppenserie, maar ze verloren achtereenvolgens penalty's en verloren uiteindelijk de kans om het kampioenschap te winnen. Sinds 1966 is Engeland er niet in geslaagd het tweede grote kampioenschap te winnen.

Dit is de vijfde keer dat Ronaldo deelneemt aan de Europa Cup, een historisch record, en hij scoorde 5 doelpunten in de groepsfase, evenals een assist, en leidt de lijst met doelpuntenmakers. Sindsdien hebben Benzema, Fosberg en Lukaku 4 goals gemaakt, maar helaas werden ze de een na de ander uitgeschakeld. Sigg was ooit gebonden. Volgens de regels van de Europa Cup krijgt het aantal assists voorrang als het aantal goals gelijk is. Ronaldo versloeg Sigg uiteindelijk en won de Europacup Gouden Schoen.

Comments
Write Comment